Festiviteiten in Haarlem


Ervaar de Betovering van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Haarlem

Nieuwjaar Haarlem

Valentijnsdag ideeën Haarlem

Pasen Haarlem

Koningsdag Haarlem

Bevrijdingsdag Haarlem

Vaderdag Haarlem

Moederdag Haarlem

Pinksteren Haarlem

Hemelvaartsdag Haarlem

Zomerfeest Haarlem

Winterfeest Haarlem

Sint Maarten Haarlem

Sinterklaas Haarlem

Kerst Haarlem

1. Oudejaarsavond – Op het moment dat de klok middernacht slaat op Oudjaarsavond, wordt Haarlem omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld van vuurwerk en vreugde. De straten worden verlicht door weerspiegelingen van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukwensen. Begroet het nieuwe jaar met een glas champagne en smakelijke oliebollen terwijl de lucht oplicht in het donker.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om een verfrissende nieuwjaarswandeling te maken door de straten of het nabijgelegen bos. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan een lokaal café’ voor een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep om de kou te verdrijven.

3. Op Valentijnsdag heerst er een romantische sfeer, en op deze speciale dag wordt deze romantiek nog intenser beleefd. Kies voor een romantische boottocht in de regio, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een sfeervol restaurant en maak de avond compleet met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Met Pasen hangt er een vleugje lente in de lucht. Kinderen gaan op zoek naar paaseieren in de tuinen, terwijl families zich verzamelen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – Oranje is de kleur van de dag op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Trakteer uzelf op traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten viert.

6. Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Geniet van de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni verwennen wij onze vaders op Vaderdag met een ontbijt op bed, luxe diners en speciale cadeaus. Vaak is een goed glas bier of wijn een favoriete manier om uw vader te eren.

8. Moederdag is de perfecte gelegenheid om moeders de koninklijke behandeling te geven. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. Pinksteren brengt een gevoel van vreugde en gemeenschap in de stad. Tijdens Pinksteren organiseren kerken speciale diensten en zijn er vaak kleurrijke optochten en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Ga fietsen in het park, maak een wandeling of ontdek de culinaire schatten in de regio.

11. Geniet van de zomer met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Proef de smaken van de wereld op foodtrucks en markten verspreid in de regio van Haarlem.

12. Tijdens het Winterfeest in Haarlem , wanneer de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de betovering van de winter tot leven. Ga schaatsen op de ijsbanen, warm jezelf op met een kop hete chocolademelk en kijk uit naar de gezellige kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door lantaarns langs de deuren te gaan en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Traditioneel worden op deze dag ook lampionoptochten gehouden.

14. Vier Sinterklaas in Haarlem! Op 5 december deelt de goedheiligman cadeautjes uit aan kinderen. Proef kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten bijwoont. Liever lekker eten? Onze gourmetschotels zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet en trakteer uzelf op kant-en-klare catering aan huis en op het werk bezorgd. en verwarm jezelf met glühwein terwijl je in de betovering van Kerstmis onderdompelt.

In uw regio is elke feestdag een kans om te genieten van de bijzondere cultuur en culinaire hoogstandjes van de stad. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een heerlijke herinnering kan worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.