Feestelijke Seizoenen in Haarlem


Proef de Magie van de Seizoenen

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Haarlem

Nieuwjaar Haarlem

Valentijnsdag ideeën Haarlem

Pasen Haarlem

Koningsdag Haarlem

Bevrijdingsdag Haarlem

Vaderdag Haarlem

Moederdag Haarlem

Pinksteren Haarlem

Hemelvaartsdag Haarlem

Zomerfeest Haarlem

Winterfeest Haarlem

Sint Maarten Haarlem

Sinterklaas Haarlem

Kerst Haarlem

1. Oud en Nieuw – Wanneer de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, ondergaat Haarlem een transformatie tot een magische wereld vol vuurwerk en festiviteiten. Straten verlichten met schitterende reflecties van kleurrijke lichten, terwijl mensen elkaar begroeten met wensen van geluk. Vier het nieuwe jaar met een glas champagne en heerlijke oliebollen terwijl u de lucht in het donker ziet oplichten.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of in het naastgelegen bos in de buurt. Vergeet niet om een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep te nuttigen in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat synoniem voor romantiek, en op deze dag wordt deze romantische sfeer nog verder versterkt. Kies voor een romantische boottocht in de regio, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een sfeervol restaurant en maak de avond compleet met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Met Pasen hangt er een vleugje lente in de lucht. De kinderen gaan op eierspeurtocht in de tuinen, terwijl families samenkomen voor brunches, gourmetten en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, kleurt alles oranje. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Trakteer uzelf op traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten viert.

6. Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni verwennen wij onze vaders op Vaderdag met een ontbijt op bed, luxe diners en speciale cadeaus. Vaak wordt een goed glas bier of wijn gekozen als favoriete manier om uw vader te eren.

8. Moeders verdienen de koninklijke behandeling op Moederdag. Geef uw moeder een speciale traktatie met een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verras haar met een uitje in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. Pinksteren brengt een gevoel van vreugde en gemeenschap in de stad. Vaak organiseren kerken speciale diensten en kun je kleurrijke optochten en markten vinden tijdens Pinksteren, waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Of u nu gaat fietsen in het park, wandelen, of de culinaire schatten van de regio ontdekt, de keuze is aan u.

11. Geniet van de zomer met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ervaar de wereldse smaken bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Haarlem.

12. Haarlem Winterfeest – Als de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de wintermagie tot leven. Schaats op de ijsbanen, geniet van warme chocolademelk en kijk uit naar de feestelijke kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door lantaarns langs de deuren te gaan en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Haarlem tijdens Sinterklaas! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Proef kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten bijwoont. Als je van lekker eten houdt, zijn onze gourmetschotels de ideale keuze voor een geslaagde avond thuis op 5 december.

15. Kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet en trakteer uzelf op kant-en-klare catering aan huis en op het werk bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om de speciale cultuur en smaken van de stad te ontdekken. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een smakelijke herinnering in de maak is!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.